Radio ZRO

Eerst zon daarna regen.

Vandaag, vrijdag 29 oktober, start zonnig. In de loop van de voormiddag komen er hoge wolkensluiers opzetten. In de namiddag wordt de bewolking dik genoeg om vanaf ongeveer 15.00 uur regen te produceren. Na de doortocht van de regen volgen er enkele buien en worden de opklaringen breder. De temperatuur loopt op naar een zeer zachte 16 graden daar waar we vandaag slechts recht hebben op 13,2 graden. De zuidelijke wind wordt matig en soms vrij krachtig in de namiddag met rukwinden tot 55 km/uur.

Vorig jaar werd het na een nacht van 7,6 graden overdag 13,9 graden en viel er 2,2 mm regen.

Komende nacht wisselen opklaringen en zware bewolking elkaar af en naar de ochtend toe verdwijnen de opklaringen. Met 10 graden wordt het een zachte nacht bij een matige zuidelijke wind.

Zaterdag wordt een druilerige dag met af en toe regen of buien. De zuidelijke wind blijft matig en de combinatie van regen en wind laat geen hogere temperatuur toe dan 14 graden.

Ook zondag wordt een verregende dag. De wind zoekt het zuidwesten op en wordt matig tot vrij krachtig met rukwinden tot 60 km/uur. Met 15 graden blijft het te zacht voor einde oktober.

Maandag trekt er een volgende regenzone over met veel wind uit het zuidwesten. De rukwinden halen uit tot 70 km/uur. De temperatuur daalt naar 12 graden.

Daarna volgt een tiendaagse periode van wisselvallig weer. Alle dagen valt er regen of enkele buien. De wind komt voornamelijk uit westelijke richtingen. De temperatuur zet een stap terug naar gemiddeld 10 graden waarbij ‘s nachts de kans stijgt op vorst aan de grond.

Een veilige en aangename vrijdag gewenst.

Sponsor: Kantoor DPV