Radio ZRO

Enkele buien

Vandaag, zondag 19 november, is het de Wereld Mannendag en de Werelddag voor de preventie van kindermisbruik.

De dag start met veel zon en de bewolking gaat in de loop van de voormiddag toenemen. Het wordt daarna een opeenvolging van zonnige momenten en bewolkte periodes met buien. De meeste buien gaan in de namiddag vallen. De temperatuur kan oplopen naar 13 graden. De zuidwestelijke wind gaat aanwakkeren van matig naar vrij krachtig tot krachtig met rukwinden tot 60 km/uur.

Vorig jaar werd het na een nacht van ,5 graden overdag 10,1 graden en er viel 10,6 mm regen.

Komende nacht verdwijnen de buien langzaam en daalt de temperatuur slechts naar een zachte 10 graden. De wind blijft matig tot vrij krachtig waaien uit het westen.

Maandag geraken we niet verlost van buien die soms pittig uit de hoek kunnen komen. De temperatuur haalt 12 graden en de wind ruimt naar het noordwesten en blijft matig tot vrij krachtig.

Dinsdag en woensdag gaan rustiger verlopen. Op dinsdag zijn er nog enkele buien mogelijk doch op woensdag houden we het droog. Op beide dagen krijgen we de zon vrij veel te zien. De aangevoerde lucht is van polaire oorsprong en daardoor moeten we met 8 graden tevreden zijn.

Donderdag tot en met het weekend neemt de bewolking terug het heft in handen. De ganse periode kan het af en toe wat motregenen of valt er een enkele bui. De temperatuur gaat rond de 10 graden schommelen.

Daarna volgt tot en met zondag 03 december een veelal droge periode. De temperatuurverwachting wordt onzeker daar de tweestrijd tussen koude en zachte lucht zeer dicht bij ons gaat afspelen. Ik houd het op gemiddeld 7 graden met zelfs kan op koud weer vanaf aanvang december.

Een mooie zondag gewenst.

Categorieën

Archieven