Radio ZRO

Buien

Vandaag, 20 november, start de Ouderenweek en de Werelddag van het Kind.

De dag startte me een fikse bui maar gelukkig blijft het de eerste uren nu droog. In de loop van de late voormiddag krijgen we echter het bezoek van een regenzone waarin pittige buien verscholen zitten met kans op onweer. Na de doortocht van de regen volgen er terug buien. De temperatuur loopt op naar een zachte 11 graden en normaal hebben we vandaag recht op 8,7 graden. De zuidwestelijke wind neemt toe van matig naar vrij krachtig en ruimt naar het noordwesten. Tijdens buien kunnen de rukwinden oplopen tot 65 km/uur.

Vorig jaar werd het na een nacht van 1,9 graden overdag 9,5 graden en viel er 1,4 mm regen.

Komende nacht blijven er buien vallen bij een naar 7 graden dalende temperatuur. De wind waait matig uit het noordwesten.

Dinsdag wordt het wisselend bewolkt met nog een enkele bui. De temperatuur klimt, bij een matige noordwestelijke wind, naar 9 graden.

Woensdag wordt dan de beste dag van de week met vrij veel zon. Bij een matige zuidwestelijke wind moeten we met 6 graden tevreden zijn.

Donderdag en vrijdag worden grijze dagen met af en toe wat regen of motregen. De temperatuur stijgt naar een nog steeds zachte 11 graden.

Zaterdag en zondag wordt met een westelijke tot noordwestelijke hoogtestroming onstabiele lucht aangevoerd. Er gaan enkele buien vallen bij een naar 7 graden dalende temperatuur.

Daarna volgt tot en met maandag 04 december, een periode waarin de kans op buien langzaam gaat afnemen. Als er een bui valt kan ze winters van aard worden. De temperatuur van 7 graden bij aanvang daalt naar 5 graden of lager naar begin december. De kans op nachtvorst gaat flink toenemen.

Een rustige marktdag gewenst.

Categorieën

Archieven