Radio ZRO

Enkele buien

weerman Guido

Vandaag, dinsdag 11 juni, start met veel zon. In de loop van de voormiddag gaat de bewolking toenemen en groeit de kans op enkele stevige buien, mogelijks met onweer. In de namiddag zal de buiigheid langzaam afnemen en worden de opklaringen breder. De temperatuur echter blijft met 15 graden ver achter op de normale temperatuur van 20,5 graden waarop we vandaag recht hebben. De westelijke wind wordt matig en soms vrij krachtig in de nabijheid van buien en ruimt in de namiddag naar het noordwesten.

Vorig jaar werd het na een nacht van 15 graden overdag 31,5 graden en bleef het droog.

Komende nacht neemt de bewolking terug toe en gaan er in het tweede deel van de nacht enkele buien vallen. Bij een matige noordwestelijke wind daalt de temperatuur naar 9 graden.

Woensdag en donderdag worden dan twee droge dagen waarin de zon meer en meer aan bod zal komen. De opborrelende stapelwolken zullen het buienstadium niet bereiken. Blijft de temperatuur op woensdag nog beperkt tot 16 graden dan stijgt de temperatuur donderdag naar 19 graden.

Vrijdag wordt het sterk wisselvallig met in de voormiddag periodes met regen en in de namiddag nog een paar buitjes. We halen terug 19 graden.

Het weekend gaat wisselend bewolkt verlopen en houden we het niet droog. De meeste buien gaan op zaterdag vallen maar ook zondag zijn ze van de partij al worden ze minder in aantal. De temperatuur blijft beneden de 20 graden steken.

Vanaf volgende week maandag blijft het tot en met dinsdag 25 juni zeer wisselvallig weer. Met een strakke westelijke tot zuidwestelijke stroming wordt zeer vochtige lucht aangevoerd waardoor het praktisch alle dagen tot regen of buien gaat komen. De temperatuur echter loopt op naar gemiddeld 20 à 21 graden.

We vallen in herhaling maar stabiel en warm zomerweer is met geen vergrootglas terug te vinden op de weerkaarten.

Een aangename dinsdag gewenst

Categorieën

Archieven