Radio ZRO

Enige uren regen en daarna zware windstoten

weerman Guido

Vandaag, maandag 10 juni, start met regen. Deze regen zal aanhouden tot na het middaguur en wordt dan gevolgd door opklaringen en enkele, soms pittige buien. De temperatuur stijgt met moeite naar 14 graden en dat is een pak lager dan de 21,1 graden waarop we vandaag normaal recht hebben. De zuidwestelijke wind gaat in de regen toenemen naar matig. Na de doortocht van de regen ruimt de wind naar het westen tot het noordwesten. Hij gaat dan toenemen naar vrij krachtig tot krachtig en mogelijks even stormachtig. Hierbij kunnen er rukwinden optreden van 85 tot 95 km/uur. Er is dan ook tijdelijk kans op stormschade.

Vorig jaar werd het na een nacht van 13 graden overdag 29,3 graden en bleef het droog.

Komende nacht gaat overwegend droog verlopen bij een naar 9 graden dalende temperatuur. De noordwestelijke wind neemt snel in kracht af en wordt matig.

Dinsdag en woensdag starten droog met enkele opklaringen. Uit de wolkenvelden gaan er dan in de loop van de dag enkele buien vallen, waarvan sommige gepaard kunnen gaan met onweer. De temperatuur blijft met 16 graden aan de zeer frisse kant.

Donderdag wordt de beste dag van de week met vrij veel zon en geen buien. De temperatuur loopt al op naar 19 graden.

Vrijdag begint de dag met regen al zal die snel gevolgd worden door opklaringen en nog een enkele bui. Het wordt terug 19 graden.

Het weekend gaat sterk wisselvallig verlopen. Periodes met regen worden afgewisseld met pittige buien die zelfs onweerachtig kunnen worden. Positieve noot wordt de temperatuur die oploopt van 19 op zaterdag naar 20 op zondag.

Daarna zet het wisselvallig weer zich verder tot maandag 24 juni. De wisselvalligheid gaat echter langzaam afnemen en een droge dag behoort tot de mogelijkheid. De temperatuur blijft met gemiddeld 20 à 21 graden echter net onder het langjarig gemiddelde voor juni schommelen.

Echte zomerliefhebbers worden nog niet op hun wenken bediend.

Tot slot worden in het regionaal nieuws op ZRO voor Zelzate de resultaten van de verkiezingen bekend gemaakt.

Een rustige maandag gewenst.

Categorieën

Archieven