Radio ZRO

Enkele uren regen

weerman Guido

Vandaag, woensdag 3 juli, begint de dag grijs met enkele uren regen. In de namiddag kan de zon af en toe door de wolken piepen, maar er worden ook buien verwacht. Met een matige tot vrij krachtige westenwind wordt koele lucht aangevoerd, waardoor de temperatuur slechts oploopt tot 17 graden, terwijl we normaal 22,7 graden mogen verwachten.

Vorig jaar was het na een nacht van 13,6 graden overdag 21,3 graden en bleef het droog.

De komende nacht trekt een nieuwe regen- en buienzone vanuit het noordwesten over onze regio, met een matige westenwind die de temperatuur naar 14 graden doet dalen.

Donderdag belooft veel vriendelijker te worden dan vandaag, met meer en bredere opklaringen en zonder neerslag. De temperatuur stijgt naar 18 graden, maar er waait een vrij krachtige wind uit westelijke richting.

Vrijdag zien we een afwisseling van zonnige perioden en bewolking, en blijft het droog tot na zonsondergang. De wind blijft matig tot vrij krachtig waaien uit het zuidwesten, met een temperatuur die kan oplopen tot 20 graden.

Zaterdag passeert er een regenzone gevolgd door talrijke buien, waardoor de temperatuur niet hoger zal stijgen dan 19 graden.

Zondag start een licht onstabiele periode die zal aanhouden tot en met woensdag 17 juli. Hoewel de temperatuur op zondag en maandag beperkt blijft tot 21 graden, zal deze vanaf dinsdag tot en met donderdag stijgen naar 25 graden. De dagen daarna zal de temperatuur aangenaam schommelen rond 23 à 24 graden. Naast veel zonneschijn is er elke dag kans op een bui, met een toenemende kans op onweer.

Een aangename woensdag toegewenst.

Categorieën

Archieven