Radio ZRO

Buien gevolgd door opklaringen

weerman Guido

Vandaag, donderdag 4 juli, begon met enkele buien, maar in de loop van de ochtend wordt het snel droog met opklaringen vanuit het westen. De namiddag belooft vrij zonnig te worden. Met een matige westenwind zal de temperatuur stijgen naar 18 graden, wat aanzienlijk lager is dan de normale 23,2 graden voor deze dag.

Vorig jaar bereikte de temperatuur na een nacht van 14,3 graden overdag 22,1 graden, met 13,7 mm regenval.

Vannacht neemt de bewolking weer toe en tegen zonsopkomst kan er lichte regen vallen. De temperatuur zakt naar 12 graden bij een matige westenwind.

Vrijdag zullen lichte regenbuien afgewisseld worden met opklaringen. Het wordt iets warmer met 20 graden en de matige wind draait naar het zuidwesten.

Zaterdag begint met regenperioden die gedurende de dag zullen afnemen, waarna opklaringen volgen. De temperatuur blijft steken op 19 graden en de wind wordt vlagerig en vrij krachtig, wat een belangrijke rol zal spelen.

Zondag lijkt op zaterdag, met perioden van lichte regen die in de namiddag overgaan in droger weer met opklaringen. De zuidwestenwind wordt ingetoomd en de temperatuur blijft hangen op een schamele 19 graden.

Vanaf volgende week maandag tot en met donderdag 18 juli krijgen we licht wisselvallig weer. Dagen met onweerachtige buien en volledig droge dagen zullen elkaar afwisselen. De temperatuur zal gedurende deze periode voornamelijk rond een aangename 23 graden schommelen, met mogelijke uitschieters naar een zomerse 25 graden of meer.

Een prettige donderdag toegewenst.

Categorieën

Archieven