Gemeenten treffen extra maatregelen tegen het Coronavirus

Er gaat geen dag voorbij of in het nieuws gaat het over het Coronavirus. Gisteren werden alle burgemeesters naar de gouverneur geroepen om de situatie te bespreken.

Zelzate

In Zelzate heeft de gemeente reeds maatregelen genomen op de gemeentelijke school. Zo zal men elk contact met ouderen en kinderen vermijden. Leesmoekes en begeleiders ouder dan 60, zullen voorlopig niet meer dienst doen in de gemeentelijke school De Krekel. Tevens last het gemeentelijk feestcomité in overleg met het gemeentebestuur ook hun afterwork party af. Deze disco fuif zou plaatsvinden op 27 maart. “We moeten de situatie van dag tot dag bekijken”, aldus burgemeester Brent Meuleman.

Assenede

Ook in Bassevelde, Oosteeklo en Boekhoute neemt men maatregelen zo zal het sociale restaurants sluiten tot en met maandag 13 april 2020.  Om de kwetsbare groep mensen die gebruik maakt van het sociaal restaurant te beschermen, wordt via de vrijwilligers van aan-Z en de gemeentediensten tot en met maandag 13 april een maaltijddienst aan huis opgezet.