Radio ZRO

Grijs met een streepje zon

Vandaag, zaterdag 03 februari, wordt een overwegend grijze dag. Deze voormiddag zijn er enkele kortstondige opklaringen mogelijk. In de loop van de dag kan er af en toe wat lichte regen of motregen vallen. Veel zal de neerslag echter niet voorstellen. De temperatuur loopt op naar een zeer zachte 11 graden en normaal hebben we vandaag slechts recht op 7,4 graden. De zuidwestelijke wind wordt matig tot vrij krachtig.

Vorig jaar werd het na een nacht van 8,8 graden overdag 10,8 graden en viel er 0,4 mm regen.

Zondag zet het grijze weer zich verder en kan er opnieuw af en toe weinig voorstellende motregen of regen vallen. Met 12 graden wordt het nog wat zachter. De zuidwestelijke wind steekt nog een tandje bij waarbij er rukwinden kunnen optreden van 65 km/uur.

Maandag wordt een wisselend bewolkte maar droge dag. De opklaringen zijn talrijker en breder. Met 12 graden blijft het zeer zacht en de zuidwestelijke wind blijft matig tot soms vrij krachtig waaien.

Dinsdag tot en met vrijdag worden doorgaans zwaar bewolkte dagen. Blijft de neerslag dinsdag nog beperkt tot motregen dan gaan woensdag tot en vrijdag de hemelsluizen goed open. In totaal kan er een flinke plas water vallen. De temperatuur gaat de ganse periode rond een zachte 10 à 11 graden schommelen.

Tijdens het weekend komt de grens tussen zeer koude lucht in het noorden en de zachte lucht waarin we momenteel vertoeven over de Benelux te liggen. Blijven we ten zuiden van de grens dan valt er veel regen. Komen we ten noorden van de grenslijn terecht dan gaan er met een regelmaat van een klok winterse buien vallen bij gemiddeld 5 graden. Ten noorden van de grenslijn betekent ook dat er terug algemene nachtvorst zal optreden.

De meest weermodellen opteren daarna voor een minder wisselvallige periode tot en met zaterdag 17 februari. De temperatuur zou dan enkele graden beneden het langjarig gemiddelde van 7 graden komen te liggen.

Een knusse zaterdag gewenst

Categorieën

Archieven