Radio ZRO

Veelal grijs weer

Vandaag, zondag 04 februari, start grijs en in de voormiddag kan het af en toe licht motregenen. Na de middag wordt het droog en is een enkele opklaring niet uitgesloten. De temperatuur stijgt naar 12 graden en dat is een stuk meer dan de 7,8 graden waarop we vandaag normaal recht hebben. De westelijke wind wordt matig tot vrij krachtig. Rukwinden tot 65 km/uur worden mogelijk.

Vorig jaar werd het na een nacht van 8,4 graden overdag 10,5 graden en viel er 1,7 mm regen.

Komende nacht blijft de bewolking overheersen doch blijft het droog. De temperatuur blijft met 9 graden uiterst zacht. De westzuidwestelijke wind blijft matig tot vrij krachtig waaien.

Maandag wordt dan de beste dag van de week. Regelmatig komen er opklaringen voor en van neerslag is er geen sprake. De temperatuur loopt wederom op naar een zeer zachte 11 graden. De zuidwestelijke wind wordt matig tot soms vrij krachtig.

Vanaf dinsdag tot en met volgende week zaterdag wordt de zon de grote afwezige. Blijft de regen dinsdag nog beperkt tot wat lichte regen of motregen dan zijn we de klos vanaf woensdag. Alle dagen gaat het flink plenzen en kan er in totaal heel veel neerslag vallen. De temperatuur schommelt tot en met donderdag rond een zeer zachte 11 graden om vrijdag en zaterdag een tweetal graden te verliezen.

Vanaf volgende zondag volgt dan tot en met zondag 18 februari een terugkeer van licht winterweer. De temperatuur daalt naar gemiddeld 5 graden en is er de terugkeer van lichte nachtvorst. Droge dagen en dagen met neerslag gaan elkaar in evenwicht houden. Als er neerslag valt kan die, volgens de laatste weerkaarten, zelfs winters van aard worden.

Echt zware winterkoude houdt zich voorlopig koest in het zuiden van Scandinavië en het oosten van Europa.

Geniet, ondanks het grijze weer, van een knusse zondag.

Categorieën

Archieven