Radio ZRO

Hinder door werken bij staalreus ArcelorMittal Gent

Door werken aan de cokesfabriek van ArcelorMittal Gent kan er geurginder of een rookpluim te zien zijn. De pluim kan afhankelijk van de weersomstandigheden concentraties van zwaveldioxide bevatten die tijdelijk kunnen zorgen voor prikkeling aan de luchtwegen. We verzekeren jullie dat we alles in het werk stellen om de ontzwavelingsinstallatie zo snel mogelijk up-and-running te krijgen. Vanaf maandag 22 mei zal de ontzwavelingsinstallatie opnieuw operationeel zijn.

De Brandweerzone Centrum voerde afgelopen weken eveneens 7 metingen uit op diverse locaties in het  havengebied: Desteldonk, BioBase Plant Europe, de koeltoren van Electrabel, de Moervaartkaai (Oil Tanking), CBR Jacques Janssensstraat, de Skaldenstraat en de Belgicastraat.

Zowel de resultaten van de metingen van de bedrijfsbrandweer van ArcelorMittal Gent als van de Brandweerzone Centrum liggen onder 0,1 ppm. We zitten dus onder de Europese grenswaarde van 0,134 ppm (uurgemiddelde). Zowel de bedrijfsbrandweer van ArcelorMittal Gent als de Brandweerzone Centrum zullen de komende dagen metingen blijven uitvoeren.

Als je bijkomende vragen hebt of hinder ervaart, kan je steeds bellen naar 09 347 22 94 of mailen naar contact.belgium@arcelormittal.com

Categorieën

Archieven