Radio ZRO

Kans op een bui

Vandaag, donderdag 23 juni, start met veel zon. In de loop van de dag gaat de bewolking toenemen en stijgt de kans op een regen- of onweersbui. De buien hebben een geïsoleerd karakter met als gevolg dat het een ganse namiddag nowcasten wordt. We kunnen even goed ontsnappen aan het onweer of pech hebben dat wij juist getroffen worden. In de warme lucht stijgt de temperatuur, zo het lang genoeg zonnig blijft, naar een zomerse 29 graden. Ver boven onze stand daar we vandaag normaal slechts recht hebben op 20,7 graden. De zuid tot zuidoostelijke wind wordt matig.

Vorig jaar werd het na een nacht van 12 graden overdag 17,4 graden en bleef het droog.

Komende nacht gaat overwegend droog verlopen en daalt de temperatuur naar een zeer zachte 17 graden.

Vrijdag bereiken ons na de middag vrij talrijke buien waarvan sommige gepaard kunnen gaan met onweer. Met 24 graden wordt het frisser en in de late namiddag kan het verder gaan afkoelen door een opstekende zeebries.

Zaterdag tot en met maandag blijft het onstabiel met elke dag kans op enkele regen- of onweersbuien. Het wordt met 22 graden iets frisser en de wind komt zwak uit het zuidwesten.

Dinsdag en woensdag worden overwegend droge dagen met veel zon waarbij het met 21 graden vrij aangenaam zomerweer wordt.

Vanaf donderdag volgt dan tot en met donderdag 07 juli een wisselvallige periode waarin de zon en buien elkaar in evenwicht gaan houden. Met gemiddeld 22 graden blijft het aangenaam wat betreft de temperatuur. Hoogzomerweer is op de weerkaarten niet terug te vinden.

Een aangename en vellige donderdag gewenst.

Categorieën

Archieven