Radio ZRO

Aangenaam zomerweer

Vandaag, woensdag 22 juni, wordt een aangename zomerse dag. Het blijft een ganse dag zo goed als onbewolkt en daardoor kan de temperatuur oplopen naar een zomerse 26 graden. Er gaat een zwakke tot matige noordoostelijke tot oostelijke wind waaien.

Vorig jaar werd het na een nacht van 12,8 graden overdag 15,8 graden en viel er 1,2 mm regen.

Komende nacht blijft het tot de opkomst van de zon op donderdag vrijwel onbewolkt. Bij een zwakke oost- tot zuidoostelijke wind daalt de temperatuur naar 13 graden.

Donderdag gaat zijn naam alle eer aan doen. De bewolking gaat toenemen en in de loop van de dag neemt de kans toe op onweer. Met een temperatuur van 28 graden wordt het een zeer zwoele dag.

Vrijdag wordt de kans op intense onweersbuien nog groter en moeten we met 25 graden tevreden zijn.

Zaterdag zijn er overdag minder buien al groeit tegen de avond aan en in de nacht naar zondag toe de kans op intense onweders. Het blijft voor de meesten onder ons zwaar en zwoel weer bij een temperatuur van 25 graden.

Zondag wordt de slechtste dag van de week. Er trekt een intense regenzone over gevolgd door talrijke, al dan niet onweerachtige, buien. De temperatuur zet met 20 graden een flinke stap terug.

Volgende week maandag en dinsdag blijft het onstabiel vooraleer woensdag en donderdag het droog wordt. Met gemiddeld 23 graden blijft de temperatuur op normaal niveau.

Daarna volgt een koele periode die kan aanhouden tot en met woensdag 06 juli met een stijgende kans op regen en onweer.

Een gezellige woensdag gewenst en vergeet niet veel water te drinken bij dit warmere weer.

Categorieën

Archieven