Radio ZRO

Langzaam aan toenemende bewolking

weerman Guido

Vandaag, zaterdag 08 juni, start zeer zonnig. In de loop van de voormiddag echter gaat de bewolking langzaam aan toenemen vanaf de kust. De kans dat er een licht buitje gaat vallen uit de bewolking is te verwaarlozen. Bij een matige westelijke wind loopt de temperatuur op naar 18 graden en dus lager dan de 20,9 graden waarop we vandaag normaal recht hebben.

Vorig jaar werd het na een nacht van 11,9 graden overdag 24,4 graden en bleef het droog.

Komende nacht worden de opklaringen breder en kan er zich nevel of een enkele mistbank vormen. De westelijke wind wordt zwak en de temperatuur daalt naar 9 graden.

Zondag gaat zijn naam alle eer aan doen en de enkele onschuldige stapelwolken gaan de pret niet bederven. De temperatuur doet het met slechts 17 graden iets minder goed.

Maandag trekt er dan van uit het noorden een regen- en buienzone over onze regio. De temperatuur stijgt naar een zeer magere 14 graden en in combinatie met een matige tot vrij krachtige noordwestelijke wind wordt het waterkoud en een dag om snel te vergeten.

Ook dinsdag houden we het niet droog met af en toe een bui bij een matige noordelijke wind. De temperatuur blijft met 16 graden ver beneden het langjarig gemiddelde.

Woensdag wordt dan de beste dag van de week met vrij veel zon doch met een teleurstellende temperatuur van 17 graden.

Donderdag tot met volgend weekend blijft het aan de zeer frisse kant met gemiddeld slechts 18 graden. Alle dagen is er kans op enkele buien.

Daarna volgt tot en met zaterdag 22 juni een nog steeds wisselvallige periode met praktisch alle dagen buien. Een lichtpuntje wordt dan de temperatuur die langzaam gaat stijgen van 18 graden bij aanvang naar 20 à 21 graden de dagen erna.

We moeten nog altijd dromen van zomerse dagen van 25 graden en meer want deze zijn nog steeds afwezig op de weerkaarten.

Geniet van een aangename zaterdag.

Categorieën

Archieven