Radio ZRO

Zeer zonnige zondag

weerman Guido

Vandaag, zondag 09 juni, start en zal zonnig eindigen. Enkele onschuldige stapelwolken gaan de pret niet bederven. Naar zonsondergang toe gaat de bewolking toenemen vanaf het westen. De temperatuur loopt op naar 17 graden en dat is een stuk minder dan de 20,8 graden waarop we vandaag normaal recht hebben. De zuidwestelijke wind kiest uiteindelijk voor het westen en wordt matig naar zonsondergang toe.

Vorig jaar werd het na een nacht van 12,4 graden overdag 25,7 graden en bleef het droog.

Komende nacht wordt het zwaar bewolkt en gaat het naar het opkomen van de zon beginnen regenen. Bij een matige zuidwestelijke wind daalt de temperatuur slechts naar 12 graden.

Maandag wordt een herfstachtige dag. Reeds van bij zonsopkomst trekt er een regenzone van west naar oost over onze regio. Na de doortocht van de regenzone volgen er intense buien waarbij enkele donderslagen niet uitgesloten zijn. De temperatuur blijft morgen beperkt tot een magere 13 graden. De zuidwestelijke wind ruimt na de doortocht van de regenzone naar het noordwesten en gaat flink toenemen naar vrij krachtig tot krachtig. Hierbij kunnen de rukwinden zelfs oplopen naar 70 km/uur of meer in de omgeving van een intense bui. Kortom herfst in de meteorologische zomer.

Dinsdag geraken we maar niet verlost van soms intense buien die met een matige tot vrij krachtige noordwestelijke wind aangevoerd worden. Met slechts 16 graden blijft het veel te koel.

Woensdag en donderdag wordt het wisselend bewolkt met een groot aandeel van de zon. De kans op enkele lichte buitjes blijft aanwezig. De temperatuur stijgt naar gemiddeld 17 graden.

Vrijdag zou nog droog verlopen tot zonsondergang waarna we een volgende actieve regenzone op bezoek krijgen. Met 19 graden wordt het dan iets zachter.

Het volgend weekend gaat met 20 graden zachter verlopen al moeten we er naast zon ook enkele buien bijnemen.

Daarna zet het wisselvallig weer zich verder tot en met zondag 23 juni. De kans dat er een droge dag tussen zit is niet al te groot. Pluspunt wordt echter de temperatuur die rond een 20 à 21 graden gaat bewegen.

Minpunt blijft de afwezigheid van echt stabiel en warm zomerweer op alle weerkaarten.

Een mooie en aangename zondag gewenst.

Categorieën

Archieven