Radio ZRO

Lente in de winter.

Vandaag, 01 januari, wordt het veel te zachte weer verder gezet. De dag begint met veel lage bewolking. In de loop van de dag echter komen er meer en meer opklaringen voor. In de opklaringen zal de zon echter haar plaats moeten delen met hoge wolkensluiers. Met 14 graden blijft het onwinters warm bij een zwakke zuidelijke wind.

Vorig jaar werd het na een nacht van 1,4 graden overdag 5,7 graden en bleef het droog.

Komende nacht neemt de bewolking terug toe en kan er wat lichte regen of een bui vallen. Met 11 graden blijft het uiterst zacht bij een matige tot vrij krachtige zuid tot zuidwestelijke wind.

Zondag blijft het zwaar bewolkt en volgen er enkele periodes van regen of buien. De temperatuur gaat terug op recordjacht met 13 graden. De zuidwestelijke wind is eerst matig en neemt in de loop van de namiddag toe naar vrij krachtig tot zelfs krachtig met rukwinden tot 70 km/uur.

Maandag start nog met enkele opklaringen doch wordt het al snel zwaar bewolkt en volgen er buien. Met 10 graden wordt het iets minder zacht.

Dinsdag wordt een verregende dag waarin de temperatuur daalt naar 8 graden bij een naar het noordwesten ruimende wind.

Woensdag tot en met het weekend blijft het sterk wisselvallig. De temperatuur zet een stap terug naar gemiddeld 5 graden.

Daarna volgt dan een week droger weer en krijgen we de zon meer en meer te zien bij gemiddeld 5 graden. De kans op lichte nachtvorst wordt groter.

Van winters weer is er voorlopig geen sprake.

Een rustige en veilige eerste dag van het jaar gewenst en hopelijk wordt 2022 een jaar waarin de natuur ons niet gaat verrassen met teveel extremen.

Categorieën

Archieven