Radio ZRO

Wisselvallig met buien in de late namiddag en veel wind.

Vandaag, zondag 02 januari, wordt het veel te zachte weer verder gezet. Deze voormiddag start droog met zelfs enkele opklaringen. In de late namiddag trekt een gebied met zware buien over mogelijks vergezeld van onweer. De temperatuur loopt op naar 13 graden of meer dan het dubbele waarop van vandaag recht hebben, zijnde 5 graden. De wind gaat vandaag ook een hoofdrol spelen. De zuidwestelijke wind neemt in de loop van de dag toe van matig naar vrij krachtig. Bij de doortocht van de buien neemt de wind verder toe naar krachtig tot hard met kans op zware windstoten tot 85 km/uur.

Vorig jaar werd het na een nacht van 2,1 graden overdag 6,1 graden en bleef het droog.

Komende nacht wordt het droog en verschijnen er brede opklaringen waarin de temperatuur zakt naar 8 graden. De zuidwestelijke wind wordt matig tot vrij krachtig.

Maandag bestaat de kans dat we het volledig droog gaan houden bij 11 graden. Het wordt een dag met een afwisseling van opklaringen en bewolkte periodes. De zuidwestelijke wind blijft matig tot vrij krachtig doorwaaien.

Dinsdag kan er, afhankelijk van de juiste positie van een depressie, heel veel regen vallen. De temperatuur van 11 graden in de voormiddag valt in en op het einde van de doortocht van de regenzone terug naar 5 graden of lager. De wind ruimt naar het westen en wordt vrij krachtig.

Woensdag tot en met het weekend wordt het een vrij koude periode waarin we regelmatig buien mogen verwachten. De buien gaan dikwijls een winterse lading met zich meebrengen van regen, hagel en natte sneeuw. De temperatuur gaat overdag rond de 4 graden schommelen en rond het vriespunt ’s nachts.

Daarna wordt de verwachting zeer onzeker met een lichte voorkeur voor droog en vrij koud weer. De temperatuur zou overdag schommelen rond de 3 graden met algemene nachtvorst. Of dit weertype zal doorgaan moet bevestigd worden in de volgende runs.

Een veilige en aangename zondag gewenst.

Categorieën

Archieven