Radio ZRO

Leuke activiteiten tijdens de paasvakantie

(c) Fotomantiek

Tijdens de paasvakantie, van zaterdag 30 maart tot en met zondag 14 april, kan je op meerdere provinciale locaties terecht voor leuke activiteiten. In de provinciale domeinen en op de erfgoedsites valt er heel wat te beleven voor jong en oud. De meeste activiteiten zijn gratis. Voor sommige moet je op voorhand inschrijven. 

Voor de recreatiedomeinen is de paasvakantie meteen het officiële startschot voor het nieuwe seizoen. Vanaf april openen weer heel wat buitenattracties de deuren, zoals het trampolinepark in De Gavers, het treintje in Puyenbroeck en de gocarts in De Ster. Op het water kan je alvast de roeivijvers in De Ster, Puyenbroeck en De Gavers verkennen met een roeiboot of waterfiets.

Paasactiviteiten

In Puyenbroeck in Wachtebeke, De Brielmeersen in Deinze en Het Leen in Eeklo kunnen kinderen de hele paasvakantie door op paaszoektocht. In De Ster in Sint-Niklaas en De Gavers in Geraardsbergen (volzet) kan je op paasmaandag bovendien terecht voor een groot paasfeest.

Voor dierenliefhebbers

Bezoek tijdens de paasvakantie de pasgeboren lammetjes in de Winterstal in Puyenbroeck. In De Ster kan je van maandag 3 t.e.m. zondag 7 april een beestige rondleiding krijgen op de kinderboerderij. De maandelijkse gegidste wandeling in De Brielmeersen staat op zondag 7 april in het teken van ooievaars en reigers.

Voor sporters en actievelingen

In verschillende domeinen zijn er sportinitiaties tijdens de paasvakantie. Volg een initiatie lasershooting (2/4), muurklimmen (4/4) of boogschieten (9/4) in De Gavers. En in Nieuwdonk in Berlare staat er op vrijdag 5 april een initiatie roeien op het programma.

In De Boerekreek in Sint-Laureins kan je op meerdaags ponykamp. Je kan er ook deelnemen aan dagkampen: een ‘Kreekdag’ (3, 5, 10 en 12 april) met avontuurlijke activiteiten zoals muurklimmen, mountainbiken, zeilen, boogschieten en vlottenbouw of een ‘Ambachtendag’ (2, 4, 9 en 11 april) met onder meer ponyverzorging, wilgenvlechten en pottendraaien.

Zoeken, ontdekken en beleven

Verken tijdens de paasvakantie de vernieuwde site van het Streekcentrum Huysmanhoeve in Eeklo. Op 7 april is er een groot openingsfeest en er starten ook verschillende expo’s, waaronder een moestuinexpo.

Op de ‘Wonderlijke Wandeling’ in Puyenbroeck ontdekken jongeren van 9 tot 14 jaar wetenschap, natuur en erfgoed. Of ga samen met de Kiekeboes op speurzoektocht doorheen Het Leen.

Ontdek de geschiedenis van de scheepsbouw op de site van Scheepswerven Baasrode (Dendermonde). Of kom alles te weten over molens in Mola Molencentrum (Puyenbroeck), waar kinderen op woensdag 10 april terecht kunnen voor molenverhalen en een knutselactiviteit. En vergeet uiteraard de andere provinciale erfgoedsites niet.

Alle activiteiten tijdens de paasvakantie vind je op www.oost-vlaanderen.be/paasvakantie.

Categorieën

Archieven