Radio ZRO

Veel hoge bewolking

weerman Guido

Vandaag, dinsdag 26 maart, wordt een droge dag. Een ganse dag gaat de zon gehinderd worden door hoge bewolking waar ze echter nog doorheen kan schijnen. Na zonsdondergang echter wordt het zwaar bewolkt en kunnen er al enkele buien vallen. Bij een matige zuidelijke wind klimt de temperatuur naar een zeer zachte 14 graden. Normaal hebben we vandaag slechts recht op 11,6 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 7,4 graden overdag 9,9 graden en viel er 5,4 mm regen.

Komende nacht blijft het zwaar bewolkt en kan er af en toe wat lichte motregen vallen. Naar het opkomen van de zon toe daalt de temperatuur naar 7 graden bij een matige zuidwestelijke wind.

Woensdag gaat dan droog verlopen met een afwisseling van zon en wolken. De temperatuur zet een stapje terug naar 12 graden en de wind blijft matig waaien uit het zuidwesten.

Donderdag en vrijdag wordt het grijs weer met buien afgewisseld met periodes van regen. Op beide dagen gaat de zuidwestelijke wind flink te keer en moeten we met 13 graden tevreden zijn.

Tijdens het paasweekend komt de grens tussen frisse lucht met regen in het westen en droge en warme landlucht in het oosten boven de Benelux te liggen. Een kleine verschuiving van deze grens kan ons van fris weer naar vroege lente voeren. Voorlopig gaan we er van uit dat het zaterdag buiig zal worden met 14 graden. Zondag en maandag zou het met 16 graden warmer worden maar moeten we de buien er bij nemen.

Daarna trekt de warme landlucht zich terug naar het oosten en krijgen wij tot en met dinsdag 09 april te maken met licht wisselvallig weer. De temperatuur zou zich rond het langjarig gemiddelde van 13 graden gaan bewegen. Het wordt dus typisch weer voor de tijd van het jaar waarin voorspellingen danig in de war kunnen gestuurd worden.

Een mooie dinsdag gewenst.

Categorieën

Archieven