OCMW voorzitter ontruimt eigen bureau om VDAB te huisvesten

Vandaag haalde de OCMW voorzitter van Zelzate zijn eigen bureau leeg. Geert Asman (PVDA): “De VDAB contacteerde mij begin dit jaar omdat de dienstverlening in Zelzate dreigde te verdwijnen. Het huurcontract in de Oude Westtragel loopt eind september ten einde. Door de nieuwe organisatie bij de VDAB zouden mensen naar Gent of Eeklo moeten gaan. De medewerkers van de VDAB vroegen daarop aan het OCMW om een oplossing te vinden voor een betaalbare huisvesting opdat de diensten hier kunnen blijven.”

“Zelzate heeft nood aan deze begeleiding. 400 werklozen zoeken begeleiding. 1 op 5 kinderen groeit op in armoede. In deze gezinnen zien we een zeer grote nood om aan een vast en voldoende hoog inkomen te geraken. Een vaste job is de beste uitweg uit armoede. De drempel om naar Gent of Eeklo te gaan, is zeer groot en bemoeilijkt de hulpverlening. Daarom vind men het belangrijk om de VDAB en haar partners voor arbeidsbegeleiding in Zelzate te houden.”

Daarom besloot Geert Asman zijn bureau te ontruimen voor de VDAB. Door deze verhuis naar het SAC kunnen men de samenwerking tussen de VDAB en OCMW nog versterken. Dat is een extra troef in de strijd tegen armoede. Eind september is de verhuis gepland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *