Radio ZRO

Opklaringen en buien

Vandaag, dinsdag 21 maart, verloopt  deze voormiddag nog enige tijd regenachtig, waarna het tijdelijk droog wordt. In de loop van de namiddag verschijnen er van uit het westen enkele opklaringen afgewisseld met een enkele bui. De temperatuur doet het met een zachte 14 graden zeer goed zeker daar we vandaag normaal slechts recht hebben op 10,9 graden. Er staat vandaag een matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind.

Vorig jaar werd het na een nacht van – 1,8 graad overdag al 17,5 graden en bleef het droog.

Komende nacht zijn er in het eerste deel van de nacht brede opklaringen die echter in het tweede deel van de nacht terug gaan verdwijnen. Met 9 graden wordt het een uiterst zachte nacht. De zuidwestelijke wind neemt toe naar vrij krachtig tot krachtig en er kunnen rukwinden optreden tot 60 km/uur.

Woensdag krijgen we een ganse dag periodes met regen of buien over ons heen. Met 12 graden wordt het iets minder zacht en de zuidwestelijke wind blijft vrij krachtig tot krachtig waaien.

Donderdag tot en met komend weekend is het een komen en gaan van regengebieden en soms onweerachtige buien. Op vrijdag en zaterdag maken we de grootste kans op enkele opklaringen. De temperatuur van 15 graden op donderdag daalt naar 12 graden op zondag. Alle dagen gaat er een vrij krachtige tot krachtige zuidwestelijke wind waaien.

Daarna volgt tot en met dinsdag 04 april nog steeds een wisselvallige periode met praktisch alle dagen kans op regen of buien. De temperatuur gaat rond of net onder het langjarig gemiddelde van 11 graden schommelen. Van een zonnige start van de lente is voorlopig geen sprake en de vele regen kan een zegen worden om de zomer zonder watertekorten door te brengen.

Een rustige dinsdag gewenst.

Categorieën

Archieven