Radio ZRO

Overwegend bewolkt.

Vandaag, donderdag 14 oktober, wordt een overwegend grijze dag. Wat zeer lichte motregen behoort deze voormiddag tot de mogelijkheden. In de loop van de dag worden enkele schuchtere opklaringen mogelijk. Met 16 graden zitten we op de 15,9 graden waarop we vandaag normaal recht hebben. De zuidwestelijke tot westelijke wind wordt een ganse dag matig.

Vorig jaar werd het na een nacht van 5,1 graden overdag 12 graden en bleef het droog.

Komende nacht zijn er in het eerste deel van de nacht nog opklaringen aanwezig. Na middernacht gaat de bewolking terug overheersen doch het blijft droog. De temperatuur zakt bij een zwakke tot matige zuidwestelijke wind naar 10 graden.

Vrijdag trekt er een zwakke regenzone over, gevolgd door opklaringen in de namiddag. De zwakke zuidwestelijke wind laat geen hogere temperatuur toe dan 15 graden.

Het weekend verloopt droog met een afwisseling van zon en wolken bij zaterdag 13 en zondag 15 graden.

Volgende week start dan een wisselvallige periode die kan aanhouden tot het einde van de maand. De eerste dagen valt het met de hoeveelheid neerslag nog mee. Naar het einde van volgende week zou de intensiteit van de neerslag vergroten. De temperatuur gaat jojo spelen. Stijgt hij maandag naar 16 graden dan komt dinsdag en woensdag de 20 graden grens in zicht. Wordt het donderdag nog 16 graden dan moeten we daarna snel tevreden zijn met gemiddeld 12 graden. De eerste dagen is er kans op veel wind.

Een aangename donderdag gewenst.