Radio ZRO

Overwegend droog

Vandaag, dinsdag 21 november, start met veel bewolking waaruit deze voormiddag nog een enkel buitje kan vallen. In de loop van de dag komen er van uit het noorden meer en meer opklaringen opzetten en blijft het droog. De noordelijke wind wordt matig en de temperatuur gaat oplopen naar 11 graden daar waar we normaal slechts recht hebben op 8,7 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 5,1 graden overdag 8,5 eb viel er 4,4 mm regen.

Komende nacht gaat onbewolkt verlopen en er kan zich nevel of enkele mistbanken vormen. De temperatuur gaat flink onderuit en daalt naar 1 graad. Aan de grond kan het licht gaan vriezen hetgeen aanleiding kan geven tot de vorming van gladde plekken op de weg. Gelieve zeker tot na het opkomen van de zon op woensdag zeer voorzichtig te zijn op de weg.

Woensdag start onbewolkt en zullen nevel en de eventueel gevormde mistbanken snel verdwijnen. In de loop van de dag gaat de hoge bewolking toenemen gevolgd naar de avond toe door zware bewolking. De temperatuur loopt op naar 7 graden bij een naar matig toenemende zuidwestelijke wind.

Donderdag wordt dan een grijze dag met af en toe wat lichte regen of motregen. Een matige tot vrij krachtige westelijke wind voert zachtere lucht aan waarin de temperatuur kan stijgen naar 11 graden.

Vrijdag tot en met het ganse weekend wordt er met een noordelijke hoogtestroming polaire lucht aangevoerd. Er gaan buien vallen die soms een winterse lading van hagel en natte sneeuw bij zich hebben. De temperatuur van 8 graden op vrijdag valt daarna terug naar gemiddeld 6 graden en lager tijdens intense buien. De nachtelijke temperatuur gaat met het vriespunt flirten en aan de grond gaat het steevast licht vriezen.

Daarna volgt tot en met dinsdag 05 december een licht wisselvallige periode. Daar winterkoude zich ten oosten van de lage landen ophoudt wordt de temperatuurverwachting zeer onzeker. Voorlopig wordt gedacht aan gemiddeld rond de 5 graden maar kan op sommige dagen lager uitvallen. Koning Winter richt zijn pijlen meer en meer op West Europa.

Een knusse dinsdag gewenst.

Categorieën

Archieven