Radio ZRO

Overwegend droog

Vandaag, donderdag 18 april, wordt een overwegend droge dag. Zon en wolken gaan elkaar aflossen en de kans op een licht buitje is zeer klein. Bij een matige noordwestelijke wind stijgt de temperatuur naar 11 graden en normaal hebben we vandaag recht op 14,3 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 5,4 graden overdag 13,4 graden en bleef het droog.

Komende nacht gaat de bewolking snel toenemen en volgt er na middernacht regen. De zwakke noordwestelijke wind krimpt naar het westen tot het zuidwesten en gaat naar de ochtend toenemen naar matig tot vrij krachtig. De temperatuur zakt naar 7 graden.

Vrijdag start dan met regen die ons in de loop van de voormiddag verlaat naar het zuiden. De regen wordt dan al snel gevolgd door buien die zeer talrijk gaan worden met kans op hagel. De temperatuur loopt op naar 11 graden om in de buien snel enkele graden te verliezen. De wind zoekt het noordwesten op en wordt vrij krachtig met mogelijks rukwinden tot 60 km/uur.

Het ganse weekend gaat wisselend bewolkt verlopen met af en toe buien. De zon krijgen we echter af en toe goed te zien. De temperatuur blijft met 10 graden ondermaats bij een matige tot soms vrij krachtige noordelijke wind.

Van maandag tot en met volgende week vrijdag wordt het met gemiddeld 8 graden nog kouder. Er gaan buien vallen waarbij een donderslag en zelfs winterse neerslag niet uitgesloten zijn. De combinatie van de veel te lage temperatuur en een goed voelbare wind uit het noordoosten zal het koudegevoel nog vergroten. De kans op lichte nachtvorst wordt groot.

Vanaf volgend weekend echter volgt tot en met donderdag 02 mei een zeer licht wisselvallige periode waarin droge dagen de overhand gaan hebben. De zon gaat het hoogste woord voeren en de temperatuur van 12 graden tijdens het weekend veert op naar 15 graden aanvang mei.

Een rustige donderdag gewenst.

Categorieën

Archieven