Radio ZRO

Regen.

Vandaag, zaterdag 08 januari, staat in het teken van regen. Het wordt een grijze dag en reeds deze voormiddag gaat het licht regenen. Na de middag wordt de intensiteit van de regen veel groter. De temperatuur loopt pas tegen het ondergaan van de zon op naar 6 graden. Normaal hebben we vandaag recht op 5,9 graden. De zuidwestelijke wind wordt eerst matig tot vrij krachtig. In de loop van de namiddag wakkert de wind verder aan tot krachtig of hard. Na zonsondergang kan de wind tijdelijk stormachtig worden met rukwinden tot 90 km/uur.

Vorig jaar werd het na een nacht van 1,7 graden overdag 4,9 graden en bleef het droog.

Komende nacht verlaat de regen onze streek en wordt een zeldzame opklaring mogelijk. De temperatuur daalt naar 4 graden en de naar het westen gedraaide wind blijft krachtig doorwaaien met nog steeds rukwinden tot 75 km/uur.

Zondag wordt het wisselend tot zwaar bewolkt met enkele opklaringen. De westelijke wind is eerst nog krachtig doch neemt in de loop van de dag af naar zwak. Met 7 graden blijft het te zacht voor aanvang januari.

De ganse volgende week gaat overwegend droog verlopen en alleen op dinsdag zijn enkele buien mogelijk. De wind gaat een ganse week kiezen tussen zuidwest en west. De temperatuur schommelt een ganse week rond de 6 graden.

De daarop volgende periode, die loopt tot het einde van derde week van januari wordt koffiedik kijken daar de verschillende weercomputers het met elkaar niet eens geraken. Een ding staat echter vast: het wordt niet uiterst zacht maar ook niet winters koud.

Een veilige en gezellige zaterdag gewenst.

Categorieën

Archieven