Radio ZRO

Regen, buien en zon

weerman Guido

Vandaag, donderdag 04 april, start met regen die ons in de loop van de voormiddag zal verlaten naar het noorden. De regen wordt gevolgd door opklaringen doch de aangevoerde lucht wordt zeer onstabiel. Er gaan enkele pittige buien vallen waarvan een enkel exemplaar zelfs vergezeld kan gaan van onweer. In de loop van de namiddag wordt het droger en breekt de bewolking meer en meer. De temperatuur loopt op naar een zachte 15 graden zeker daar we vandaag normaal slechts recht hebben op 12,7 graden. De zuidwestelijke wind gaat sterk toenemen van matig naar vrij krachtig tot krachtig met mogelijks rukwinden tot 80 km/uur.

Vorig jaar werd het na een nacht van – 1,4 graden overdag 10,4 graden en bleef het droog.

Komende nacht wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er kunnen naar de ochtend toe enkele lichte buitjes vallen. De temperatuur zakt bij een matige zuidwestelijke wind naar een zeer zachte 10 graden.

Vrijdag wordt wisselend bewolkt met in de voormiddag nog kans op een enkel licht buitje. In de namiddag wordt het droog en krijgen we de zon meer en meer te zien. Met 17 graden wordt het uiterst zacht. De zuidwestelijke wind blijft zeer krachtig waaien.

Zaterdag is het hek volledig van de dam. Met een matige zuidelijke wind wordt zeer warme lucht aangevoerd waarin de temperatuur gaat stijgen naar 23 à 24 graden. De ganse dag wordt de zon gehinderd door hoge wolkensluiers die naar de avond toe overgaan in zware bewolking.

Zondag trekt er dan in de voormiddag een lichte storing over en wordt het na de middag zo goed als droog. Met 19 graden blijft het nog steeds superzacht.

Volgende week maandag tot en met donderdag houden we het niet droog en kunnen er elke dag enkele buien vallen. De temperatuur van 18 graden op maandag zakt dan naar 14 à 15 graden de dagen erna.

Daarna volgt tot en met donderdag 18 april een zeer licht wisselvallige periode waarin droge dagen de meerderheid gaan vormen. De temperatuur gaat overdag rond de normale 15 graden schommelen doch de nachten blijven nog steeds aan de zachte kant.

Nog een tweetal dagen doorbijten en het wordt een super aangename zaterdag.

Categorieën

Archieven