Radio ZRO

Af en toe lichte regen en een enkele bui in de namiddag

weerman Guido

Vandaag, woensdag 03 april, gaat het tot het middaguur af en toe licht regenen. In de namiddag wordt de regen dan vervangen door nog een enkel bui. Vanaf de late namiddag krijgen we de zon meer en meer te zien. De temperatuur loopt op naar 14 graden en normaal hebben we vandaag recht op 13,3 graden. De zuidwestelijke wind wordt matig tot soms vrij krachtig.

Vorig jaar werd het na een nacht van – 0,4 graad overdag 10,3 graden en bleef het droog.

Komende nacht start onbewolkt doch in de loop van de nacht neemt de bewolking terug toe en gaat het na middernacht regenen. Bij een matige zuidwestelijke wind daalt de temperatuur slechts naar een zeer zachte 9 graden.

Donderdag wordt een kletsnatte dag waarin periodes met regen afgewisseld wordt door veel buien. Sommige buien kunnen zelfs een onweerachtig karakter vertonen. De temperatuur stijgt terug naar 14 graden en de zuidwestelijke wind neemt toe naar vrij krachtig tot krachtig met mogelijks rukwinden tot 75 km/uur.

Ook vrijdag gaan we het niet droog houden en vallen er enkele buien. Gelukkig verschijnen er meer en meer opklaringen. De uit het zuidwesten aangevoerde lucht wordt zachter waardoor de temperatuur al kan stijgen naar 17 graden.

Zaterdag wordt dan de eerste warme dag van het jaar. Hoge wolkensluiers gaan de zon hinderen doch kunnen niet beletten dat de temperatuur oploopt naar een zalige 22 graden.

Deze warmte blijft nog behouden tot en met volgende week maandag al moeten we dan wel tevreden zijn met 18 graden. Het worden echter geen droge dagen en tussen de opklaringen heen gaan er buien vallen.

Daarna volgt tot en met woensdag 17 april een eerder wisselvallige periode. Op de meeste dagen gaan er buien vallen waarbij een verregende dag of een volledig droge dag tot de mogelijkheden behoren. De temperatuur gaat overdag rond de normale waarde van 14 à 15 graden schommelen. De nachten gaan echter, en dat is reeds een tijd het geval, zacht tot zeer zacht verlopen.

Een knusse woensdag gewenst.

Categorieën

Archieven