Radio ZRO

Regen en veel wind

Vandaag, zaterdag 09 december, wordt een regendag. Reeds vanaf deze voormiddag gaat het regenen, veel regenen. Het is pas in de loop van de late namiddag dat de regen ons zal verlaten en er enkele schuchtere opklaringen opduiken. De temperatuur gaat oplopen naar 11 graden en normaal hebben we slechts recht op 7 graden. De wind kan niet achterblijven en gaat ruimen van zuid naar west en neemt toe naar krachtig na zonsondergang. De rukwinden kunnen oplopen naar 75 km/uur onder invloed van de stormt Elin.

Vorig jaar we na een nacht van – 1,9 graden overdag 1,2 graden en bleef het droog.

Komende nacht is er nog een kleine kans op een bui en blijft de wind de hoofdrol spelen. De rukwinden kunnen nog steeds oplopen tot 70 km/uur. De temperatuur daalt slechts naar 9 graden.

Zondag gaat tot na de middag droog verlopen met na de middag buiige regen. De rukwinden kunnen nog oplopen naar 60 km/uur bij een vrij krachtige zuidwestelijke wind. De temperatuur blijft met 11 graden boterzacht.

Maandag gaat vrijwel droog verlopen met een afwisseling van opklaringen en bewolkte periodes. De zuidwestelijke wind blijft goed voelbaar en de temperatuur blijft met 11 graden aan de zeer zachte kant.

Dinsdag wordt dan de laatste zeer zachte dag. De temperatuur loopt nogmaals op naar 11 graden en de regen en buien moeten we er maar bijnemen.

Donderdag trekken er buien over die gevolgd worden door frissere lucht. De wind ruimt naar het noordwesten en de temperatuur valt terug naar 8 graden.

Daarna volgt tot en met zaterdag 23 december een droge periode. De laatste dagen zou de wisselvalligheid toenemen. De temperatuur gaat de ganse periode rond de 5 à 6 graden schommelen met nachtvorst bij voldoende opklaringen.

Hoe de kerstdagen gaan verlopen is nog steeds een groot vraagteken. Het kan vriezen en het kan dooien zeggen we dan maar.

Een knusse zaterdag gewenst.

Categorieën

Archieven