Radio ZRO

Regen naar de avond toe

Vandaag, zondag 25 februari, gaat overwegend grijs verlopen. In de voormiddag is er nog kans op enkele korte opklaringen doch na de middag gaat de bewolking het pleit winnen. Het wordt, op een paar drupjes motregen na, een droge dag tot na zonsondergang. En vanavond begint het dan te regenen. Bij een matige zuidelijke wind stijgt de temperatuur naar 9 graden. Normaal hebben we vandaag recht op 8,7 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van – 0,7 graad overdag 8,5 graden en viel er 0,2 mm regen.

Komende nacht gaat het de ganse nacht soms matig regenen. De wind draait naar het zuidoosten en blijft matig waaien. De temperatuur zakt naar 5 graden.

Maandag blijft het tot in de namiddag regenen al zal de activiteit ervan langzaam afnemen. De oostelijke wind wordt matig tot vrij krachtig en laat geen hogere temperatuur toe dan 6 graden. Een waterkoude dag dus.

Dinsdag wordt dan de beste dag van de week. Het wordt een droge dag waarin opklaringen de overhand gaan hebben. De vrij krachtige noordoostelijke wind gaat de 9 graden veel kouder doen aanvoelen.

Na mogelijks een nacht met lichte vorst gaat de bewolking woensdag snel toenemen en volgen er periodes met lichte regen of motregen. De noordoostelijke wind beperkt de temperatuur terug tot 9 graden.

Van donderdag tot en met het weekend geraken we maar niet van de nattigheid af. Regen of buien blijven ons gezelschap houden bij gemiddeld 9 graden.

Daarna volgt tot en met zondag 10 maart een periode waarin droge dagen en dagen met regen elkaar in evenwicht gaan houden. De temperatuur gaat de ganse periode rond een 10 graden schommelen. Er bestaat een kans op lichte nachtvorst bij voldoende opklaringen.

Kortom van echte lente is nog geen sprake, maar winterse toestanden zijn zeker niet te vrezen.

Maak er een gezellige en knusse zondag van.

Categorieën

Archieven