Radio ZRO

Enkele voorjaarsbuien

Vandaag, zaterdag 24 februari, start en zal bewolkt eindigen. Uit de bewolking kan in de voormiddag nog een enkele voorjaarsbui vallen, zijnde regen gemengd met hagel. Vanaf het middaguur kunnen er opklaringen voorkomen vooraleer er in de late namiddag een meer gestructureerd buiengebied ons zal bereiken. De buien kunnen gepaard gaan met hagel en zelfs natte sneeuw. De temperatuur loopt op naar 7 graden of iets onder de normale waarde van 8,8 graden waarop we vandaag normaal recht hebben. De zuidwestelijke wind wordt matig tot vrij krachtig.

Vorig jaar werd het na een nacht van 1,2 graden overdag 7,8 graden en viel er 0,8 mm regen.

Komende nacht kunnen er nog enkele buien van regen, hagel of natte sneeuw vallen bij een naar 4 graden dalende temperatuur.

Zondag wordt het eerst wisselend bewolkt maar droog. In de loop van de namiddag neemt de bewolking terug toe gevolgd door regen. Bij een matige zuidwestelijke wind halen we 8 graden.

Na een regenachtige nacht gaat het maandag voor het overgrote deel van de dag regenen. In de regen loopt de temperatuur slechts op naar 7 graden bij een matige zuidelijke wind.

Dinsdag wordt dan de beste dag van de week met vrij veel zon. Bij een matige zuidoostelijke wind loopt de temperatuur op naar 9 graden.

Woensdag tot en met volgend weekend zijn we er terug aan voor de moeite en krijgen we elke dag ofwel een regenzone op bezoek of gaan er buien vallen. De temperatuur gaat gemiddeld rond 9 graden schommelen.

Daarna volgt tot en met zaterdag 9 maart een drogere periode waarin de zon goed aan bod zal komen. De temperatuur gaat overdag rond 10 à 11 graden schommelen en ‘s nachts kan het soms tot lichte nachtvorst komen.

De meteorologische winter is aan het uitdoven gelijk een kaarsje en stelde dit jaar, onder invloed van een sterke El Nino, weinig voor.

Een gezellige zaterdag gewenst.

Categorieën

Archieven