Radio ZRO

Sint-Laurens zet in tegen cyberpesten

Foto ®Sint-Laurens: no-backpayday in het secundair onderwijs van Sint-Laurens

Woensdag organiseerde de leerlingenraad van de tweede graad van Sint-Laurens Secundair Onderwijs voor de eerste maal no-backpackday. Met deze ludieke actie willen de leerlingen aandacht vragen voor de cyberpestproblematiek. De leerlingen laten symbolisch hun rugzak met kopzorgen door cyberpesten thuis.

Een vreemd zicht vandaag op de speelplaats van Sint-Laurens. Leerlingen stopten hun boeken niet in hun rugzak maar in een opblaasbare boot, een microgolfoven, een winkelkarretje, een autoband, een grote kookpot… De leerlingen doen dit om aandacht te vragen voor cyberpesten. Helaas is dit een vaak voorkomend probleem onder jongeren.

Maar daar blijft het niet bij. De school hangt affiches uit en op het startscherm van het digitale platform Smartschool vinden leerlingen een QR-code. Door de code te scannen, komen ze op een anoniem digitaal meldpunt waar leerlingen een melding van cyberpesten kunnen maken. Bovendien krijgt elke klas vandaag een digitale quiz om dit meldpunt te promoten en om cyberpesten bespreekbaar te maken.

“Het is bijzonder tof om te zien dat zoveel leerlingen meedoen aan deze actie. Hopelijk kunnen we hen op deze manier sensibiliseren dat cyberpesten niet ok is” zegt leerkracht Amélie De Rycke die zelf haar boeken meebracht in een maxi-cosy.

Categorieën

Archieven