Radio ZRO

Winnende klassen Jeugdboekenmaand 2023

Vandaag was er de langverwachte prijsuitreiking van de Jeugdboekenmaand.  Meer dan 900 leerlingen van de Zelzaatse basisscholen namen deel aan het Jeugdboekenmaand-spel van de bib in samenwerking met de culturele raad.  Schepen van cultuur Isabel Dellaert, Eric Raveel (voorzitter culturele raad), Vivien De Baets (voorzitter beheersorgaan bibliotheek) en talrijke beheerrraadsleden waren aanwezig op het slotfeest van de Jeugdboekenmaand 2023. 

Het bibliotheek-team bedacht rond het thema ‘Geluk’ een supertof spel om de leerlingen kennis te laten maken met het jeugdboekenaanbod. De scores van de 45 deelnemende klassen lagen dicht bij elkaar.   Vier klassen haalden nipt de hoogste scores: L2 van meester Guy, juf Tessa en juf Laura (GO! basisschool Erasmus), L6 van juf Veerle (GBS De Krekel), L6 van juf Lieke en meester Jafeth  (VBS Sint-Laurens-Centrum) en. L4 van juf Elke en meester Thomas  (VBS Zelzate-West)

Cultuurschepen Isabel Dellaert bedankte het bib-team voor deze succesvolle jeugdboekenmaand en feliciteerde de winnaars: “Tijdens deze Jeugdboekenmaand ging de aandacht naar geluk.  Geluk in de brede zin van het woord. Jullie hadden het over je hobby’s, passies, vrienden en andere zaken waar je gelukkig van wordt. Maar ook over de dagen dat je minder blij bent en je je angstig of eenzaam voelt.”

De leerlingen met de juffen en meesters kregen een prijs van zowel de bibliotheek als van de culturele raad.  Na de overhandiging van het boekenpakket, de geschenkbon en pralines voor het lerarenteam, volgde een leuke receptie met chips, fruitbrochettes, frisdrank en water. 

foto © VdeB

Categorieën

Archieven