Radio ZRO

Tempeliers gaan voor bekerzege

Komende zaterdag speelt minivoetbalclub MVC De Tempeliers de finale van de beker van Vlaanderen. De Place to be is de sporthal van Aalter.

Een boerenjaar noemt men zoiets. Kampioen spelen en misschien wel de dubbel halen. De spelers van coach Eddy Roegiers kunnen dit huzarenstukje zaterdag realiseren.

Om 19 uur wordt in de Aalterste sporthal Synergie Oudenaarde partij gegeven. Deze ploeg speelde, net als De Tempeliers, in de derde afdeling. Groen/wit speelde kampioen zonder nederlaag, Oudenaarde eindigde op de derde plaats met 22 punten minder en speelde de eindronde. Daarin moest het drie wedstrijden spelen waarvan er twee werden gewonnen, het werd daardoor tweede.

In de beker van Vlaanderen schakelde het achtereenvolgens GFC Kortrijk (7-3), Kortemark (5-3), MVV Waregem (3-6) en MVC United (4-12) uit. De Tempeliers won tegen achtereenvolgens MVC AS Ronse (4-9), Vamos Oudenaarde (1-13), MVC AMD Ronse (5-6) en C. Waregem (5-5 en 4-2 in de strafschoppen) uit. In de competitie wonnen onze dorpsgenoten zowel uit (4-5) als thuis (7-2).

Zaterdag vangt de wedstrijd aan om 19 uur in de sporthal van Aalter, Lindestraat 17.

Categorieën

Archieven