Radio ZRO

Veel wind

Vandaag, dinsdag 19 september, wordt een veelal droge dag en de kans op een buitje is uiterst klein. De bewolking gaat overheersen al zijn er toch enkele opklaringen mogelijk in de namiddag. De zuidwestelijke wind gaat een hoofdrol spelen en gaat aanwakkeren van matig naar vrij krachtig met mogelijks rukwinden tot 65 km/uur. De temperatuur loopt op naar 20 graden of iets boven de normale 19,5 graden waarop we vandaag recht hebben.

Vorig jaar werd het na een nacht van 7,6 graden overdag 17,1 graden en viel er 0,8 mm regen.

Komende nacht blijft de bewolking overheersen en kan de temperatuur daardoor slechts zakken naar 14 graden. De zuidwestelijke wind krimpt naar het zuiden en blijft matig tot vrij krachtig doorwaaien.

Woensdag wordt met een zuidelijke stroming warmere lucht aangevoerd waardoor de temperatuur kan stijgen naar 22 graden. Het zal ook een stuk zonniger worden dan vandaag. Na het ondergaan van de zon gaat de bewolking terug toenemen.

Donderdag trekt er in de voormiddag een zeer actieve regenzone over onze regio waarbij er flink wat hemelwater kan vallen. In de loop van de namiddag volgen er dan opklaringen van uit het westen met nog steeds kans op een bui. Bij een matige westelijke wind moeten we met 18 graden tevreden zijn.

Vrijdag gaan er talrijke buien vallen waarvan een enkel exemplaar zelfs kan vergezeld gaan met onweer. De matige westelijke wind laat geen hogere temperatuur toe dan 18 graden.

Het weekend gaat droog en vrij zonnig verlopen. De temperatuur van 19 op zaterdag stijgt naar 21 graden op zondag.

Daarna volgt tot en met dinsdag 03 oktober een droge periode waarin de temperatuur gaat oplopen naar gemiddeld 21 graden. We gaan dus een drietal graden boven onze stand leven. Begin oktober echter stijgt de kans op temperaturen beneden het langjarig gemiddelde.

Een aangename dinsdag gewenst.

Categorieën

Archieven