Radio ZRO

Kans op buien in de namiddag

Vandaag, maandag 18 september, gaat zeker in de voormiddag vrij zonnig en droog verlopen. In de loop van de late namiddag kondigt zich een buiengebied aan dat van west naar oost over onze streek gaat trekken. Hierbij is onweer mogelijk. De zuidwestelijke wind gaat toenemen naar matig en later vrij krachtig. De temperatuur loopt in de zachte lucht nog op naar 23 graden. We blijven dus ver boven onze stand leven daar we vandaag slechts recht hebben op 19 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 10,6 graden overdag 16,9 graden en viel er 1,1 mm regen.

Komende nacht gaat droog verlopen met een wisselende bewolking. De temperatuur daalt naar 13 graden bij een vrij krachtige zuidwestelijke wind.

Dinsdag gaat vrij vriendelijk verlopen met een wisselende bewolking en het blijft zo goed als droog. De zuidwestelijke wind blijft vrij krachtig tot krachtig waaien met mogelijks rukwinden tot 65 km/uur. Het wordt met 20 graden iets frisser.

Woensdag blijft het vrij winderig en droog. De zon gaat overheersen met een naar 22 graden oplopende temperatuur.

Donderdag trekt er in de loop van dag een actieve regenzone over terwijl het vrijdag buiig wordt met kans op onweer. Op beide dagen staat er veel wind uit het zuidwesten. En de temperatuur gaat rond de 19 graden schommelen.

Daarna volgt tot en met maandag 02 oktober een veelal droge periode. Met een matige zuidwestelijke stroming wordt nog steeds zachte lucht aangevoerd waarin de temperatuur gemiddeld op 21 graden gaat uitkomen.

De echte herfst is dus nog ver af volgens de laatste weerkaarten.

Een vrij zonnige marktdag gewenst.

Categorieën

Archieven