Radio ZRO

Vrij veel zon

Vandaag, woensdag 17 mei, start met vrij veel bewolking waaruit zelfs een paar verdwaalde regendruppels vallen. In de loop van de voormiddag breekt de bewolking en gaat de zon voor de rest van de dag overheersen. Enkele onschuldige stapelwolkjes gaan de pret niet bederven. Bij een matige noordelijke wind loopt de temperatuur op naar 15 graden. Normaal hebben we vandaag recht op 18,2 graden. In de zon en uit de wind wordt het al heerlijk toeven.

Vorig jaar werd het na een nacht van 14,1 graden overdag 28,2 graden en bleef het droog.

Komende nacht gaat eerst onbewolkt verlopen tot er in het tweede deel lage wolken vanaf de Noordzee over onze streek spoelen. De temperatuur daalt, bij een zwakke noordelijke wind, naar 5 graden.

Donderdag wordt bijna een kopie van het weer van vandaag. De zonnige fases gaan overheersen bij een naar 15 graden oplopende temperatuur.

Vrijdag en zaterdag verandert er niet veel aan het weerbeeld. De zon gaat overheersen over onschuldige stapelwolkjes. De temperatuur doet het langzaam aan beter en stijgt van 18 op vrijdag naar 19 op zaterdag.

Vanaf zondag volgt dan tot en met woensdag 31 mei een periode waarin we ons af en toe aan een onweer kunnen verwachten. Tussen hoog drukgebieden boven Scandinavië en laag drukgebieden boven het zuiden van Europa wordt met een oostelijke wind vrij warme lucht naar onze regio gevoerd. In het zuiden van Europa wordt de lucht zeer onstabiel en daardoor kunnen de onweders die daar gevormd worden soms tot onze streek doordringen. De temperatuur gaat de ganse periode rond de 20 graden schommelen.

Een rustige woensdag gewenst.

Categorieën

Archieven