Radio ZRO

Af en toe zon en een enkele bui

weerman Guido

Vandaag, woensdag 10 juli, begon overwegend grijs met enkele lichte buien. Later in de ochtend kan er nog een licht buitje vallen, maar in de namiddag zal de zon meer ruimte krijgen. Met een zwakke zuidwestenwind kan het 23 graden worden, iets meer dan de 22,7 graden die we vandaag mogen verwachten.

Vorig jaar was het na een nacht van 13,7 graden overdag 26,7 graden en bleef het droog.

De komende nacht zal bijna wolkeloos verlopen, waardoor de temperatuur kan dalen naar 12 graden bij een zwakke wind.

Donderdag belooft de beste dag van de week te worden. Het wordt een droge dag met veel zon. De temperatuur wordt door de matige westenwind beperkt tot 21 graden.

In de nacht van donderdag op vrijdag trekt een uitgebreid regen- en onweersgebied over onze regio. Dit leidt vrijdag tot talrijke, soms onweerachtige buien. Er zal weinig ruimte zijn voor de zon en de temperatuur blijft steken op 18 graden, wat ondermaats is.

Ook zaterdag zullen er veel buien vallen. Bij een matige noordwestenwind wordt het slechts 19 graden.

Op zondag neemt het aantal buien af en krijgt de zon meer ruimte, waardoor de temperatuur kan oplopen tot 23 graden.

Volgende week maandag tot en met woensdag keert het wisselvallige weer terug, met op maandag een grote kans op onweer. De temperatuur zal echter gemiddeld rond de 23 graden schommelen.

Daarna, tot en met woensdag 24 juli, wordt normaal Belgisch zomerweer verwacht met gemiddeld een aangename 24 graden. De zon zal de hoofdrol spelen en de kans op een regen- of onweersbui wordt klein.

Een rustige woensdag toegewenst.

Categorieën

Archieven