Radio ZRO

Wisselend bewolkt en een enkele bui

Vandaag, vrijdag 23 februari, wordt een vriendelijker dag dan gisteren. Het weer gaat wisselend bewolkt verlopen met een vrij groot aandeel van de zon. In de loop van de namiddag gaan er enkele buien vallen waarvan een enkel exemplaar vergezeld kan gaan van korrelhagel en zelfs een paar donderslagen. De temperatuur loopt op naar 9 graden of iets meer dan de 8,3 graden waarop we vandaag normaal recht hebben. De zuidwestelijke wind neemt terug toe van matig naar vrij krachtig tot krachtig. De rukwinden kunnen oplopen naar 70 km/uur.

Vorig jaar werd het na een nacht van 6,5 graden overdag 9,9 graden en viel er 0,1 mm regen.

Komende nacht kan er nog een zeldzame bui vallen en neemt de wind sterk af in kracht. De temperatuur zakt naar 3 graden.

Zaterdag en zondag wordt het aandeel van de zon bijna verwaarloosbaar. Zaterdag kan er nog een voorjaarsbui vallen met korrelhagel terwijl het zondag naar zonsondergang terug gaat regenen. De temperatuur varieert van 6 graden op zaterdag naar 8 graden op zondag. De wind gaat vrij krachtig waaien uit het zuiden.

Maandag volgt dan de zoveelste regenzone en loopt de temperatuur in de regen slechts op naar 7 graden.

Dinsdag wordt dan een droge dag met vrij veel zon en een naar 9 graden oplopende temperatuur.

Woensdag tot en met volgend weekend wordt het licht wisselvallig en met een gemiddelde temperatuur van 9 graden blijft het vrij zacht.

Daarna volgt tot en met vrijdag 8 maart een periode waarin de wisselvalligheid langzaam gaat afnemen. naar het einde van periode gaan droge dagen de overhand nemen. De temperatuur gaat gemiddeld rond een 10 graden schommelen. Het ziet er naar uit dat er van winterse toestanden geen sprake is in de eerste dagen van maart.

En nog even terugkomend op het weer van gisteren moeten we zeggen dat het beter is een waarschuwing teveel dan geen waarschuwing en veel stormschade. Een gezellige vrijdag gewenst.

Categorieën

Archieven