Radio ZRO

Wisselend bewolkt en enkel lichte buitjes

weerman Guido

Vandaag, maandag 27 mei, start grijs met in de vroege voormiddag nog enkele verdwaalde regendruppels. In de loop van de voormiddag wordt het wisselend bewolkt met mooie opklaringen. In de namiddag wordt het tijdelijk zwaar bewolkt met enkele buien. Naar zonsondergang toe verdwijnen de buien en klaart het flink op. Bij een matige zuidwestelijke wind stijgt de temperatuur naar 17 graden of lager dan de 19,5 graden waarop we vandaag normaal recht hebben.

Vorig jaar werd het na een nacht van 7,4 graden overdag 21,6 graden en bleef het droog.

Komende nacht gaat wisselend bewolkt doch droog verlopen met een naar 9 graden dalende temperatuur.

Dinsdag start wisselend bewolkt doch in de loop van de namiddag wordt de bewolking van het westen uit dikker. Er gaan dan ook terug buien vallen die soms onweerachtig van aard kunnen zijn. De temperatuur loopt op naar 17 graden bij een matige zuidwestelijke wind.

Woensdag tot en met vrijdag gaan er in een noordwestelijke hoogtestroming talrijke buien vallen. Hierbij is korrelhagel en onweer mogelijk. De temperatuur gaat rond een koele 17 graden schommelen en de noordwestelijke wind gaat het koudegevoel nog versterken.

Het weekend gaat gelukkig minder wisselvallig verlopen met een afnemende kans op buien. De zon komt er flink aan te pas en de temperatuur echter blijft met 18 graden iets aan de koele kant.

Daarna wordt tot en met maandag 10 juni de verwachting enigszins onzeker. De kans op droog en vrij zonnig weer met een temperatuur van 21 graden is even groot als op koel en wisselvallig weer met slechts 18 graden. Hopelijk gaat de eerste optie het winnen.

Een rustige maandag gewenst.

Categorieën

Archieven