Radio ZRO

Buien en onweer

weerman Guido

Vandaag, zondag 26 mei, start grijs en nog deze voormiddag krijgen we periodes van soms matige regen over ons heen. In de loop van de late voormiddag komen er opklaringen van uit het zuidwesten opzetten. De aangevoerde lucht is dan zeer onstabiel en er gaan buien vallen mogelijks met onweer. Het onweer kan gepaard gaan met veel regen en windstoten tot 70 km/uur. Naar zonsondergang toe wordt het droog met breder wordende opklaringen. De temperatuur loopt op naar 20 graden en normaal hebben we vandaag recht op 19,7 graden. De zuidwestelijke wind wordt matig met rukwinden tijdens eventueel onweer.

Vorig jaar werd het na een nacht van 7,9 graden overdag 19 graden en bleef het droog.

Komende nacht gaat droog verlopen met een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden. Bij een matige zuidwestelijke wind daalt de temperatuur naar 11 graden.

Maandag wordt wisselend bewolkt met nog kans op een enkel licht buitje. De met een matige zuidwestelijke wind aangevoerde lucht is een stuk frisser en met 17 graden moeten we tevreden zijn.

Dinsdag start nog met opklaringen doch in de loop van de dag krijgen we een regenzone te verwerken. De temperatuur stijgt nog naar 18 graden.

Van woensdag tot en met zaterdag wordt het sterk wisselvallig met alle dagen buien met kans op onweer. Er kan dan tot en met zaterdag terug een flinke plas water vallen. De temperatuur blijft met gemiddeld 17 graden aan de frisse kant.

Vanaf zondag echter gaat het weer de betere kant uit. De wisselvalligheid gaat afnemen en de droge dagen gaan overheersen. De temperatuur van 18 graden op zondag stijgt dan naar gemiddeld 21 graden. Dit weer gaat aanhouden tot en met zondag 09 juni. Of het daarna nog warmer gaat worden is terug zeer onzeker geworden op de laatste weerkaarten.

En rustige zondag gewenst.

Categorieën

Archieven