Radio ZRO

Zonnig en zeer warm zomerweer

Vandaag, woensdag 10 augustus, valt het weer in herhaling. We krijgen heel veel zon en van wolken is geen sprake. De temperatuur doet er nog een schepje bovenop en loopt op naar de tropische grens van 30 graden. Normaal hebben we vandaag slechts recht op 24,2 graden. De noordoostelijke wind wordt matig en kan in de loop van de namiddag eventjes krimpen naar het noordwesten en een matige zeebries in gang zetten. Hierdoor kan de temperatuur vanaf de late namiddag getemperd worden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 14,4 graden overdag 21,2 graden en viel er 1,8 mm regen.

Komende nacht kunnen we de maan terug in volle glorie aanschouwen en daalt de temperatuur naar 17 graden.

Donderdag tot en met zondag tapt het weer uit hetzelfde vaatje, zijnde: uiterst zonnig, tropisch warm en droog weer. De temperatuur gaat gemiddeld rond de 32 graden schommelen. Elke dag is er kans dat een zeebries vanaf de late namiddag voor enige afkoeling kan zorgen. Gelukkig worden de nachten lang genoeg om de nachtelijke temperatuur onder de 20 graden te laten dalen. Zondag komen er vanaf de late namiddag wolken opzetten van uit het zuiden en groeit de kans op een warmteonweder.

Vanaf maandag wordt de warmte dan langzaam verdreven. Maandag en dinsdag worden zeer zwoele en onweerachtige dagen. Daarna volgt dan tot en met woensdag 24 augustus een wisselvallige periode met bijna op alle dagen kans op een regen- of onweersbui. De volledig droge dagen zouden een uitzonderding worden. Wordt het maandag nog 28 graden dan valt de temperatuur daarna terug naar een gemiddeld niveau van 24 graden.

Denk er aan om tijdens deze warme periode veel water te drinken, geen onnodige zware inspanningen te doen en uw huis zo veel als mogelijk koel te houden.

Een aangename woensdag gewenst.

Categorieën

Archieven