Radio ZRO

Opklaringen en droog

weerman Guido

Vandaag, Paasmaandag 01 april, wordt een droge dag en dat is geen aprilgrap. De dag start grijs doch in de loop van de dag gaat de zon zich meer en meer laten zien. De opklaringen gaan de overhand nemen, zeker in de namiddag. Bij een matige zuidwestelijke wind loopt de temperatuur op naar 13 graden en normaal hebben we vandaag recht op 13,8 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 8,7 graden overdag 9,7 graden en viel er 7,8 mm regen.

Komende nacht gaat droog verlopen doch gaan de opklaringen langzaam aan plaats moeten maken voor lage wolken. Bij een zwakke zuidwestelijke wind daalt de temperatuur naar 8 graden.

Dinsdag wordt de onstabiliteit groter en gaan er regelmatig buien vallen. Tussen de buien door komt de zon toch vrij goed aan bod. Na zonsondergang echter neemt de bewolking  terug toe en volgt er regen. De temperatuur houdt het voor bekeken bij 13 graden.

Woensdag tot en met vrijdag wordt het sterk wisselvallig met alle dagen talrijke buien of periodes met regen. De zuidwestelijke wind gaat toenemen naar vrij krachtig en de rukwinden kunnen oplopen naar 70 km/uur. De temperatuur van 14 graden op woensdag stijgt dan naar 17 graden op vrijdag.

Zaterdag zou dan wel eens de eerste warme dag van dit jaar kunnen worden. De zon gaat bijna ongehinderd schijnen en in de warme aangevoerde lucht kan de temperatuur zelfs stijgen naar 20 graden of meer.

Dit mooie liedje is echter geen lang leven beschoren daar we zondag terug naar af zijn met buien en een temperatuur van 16 graden.

Daarna volgt tot en met maandag 15 april een wisselvallige periode met bijna op alle dagen regen of buien. De zon zal zich moeten beperken tot een verschijning tussen de buien door. De temperatuur gaat dan gemiddeld rond een 14 à 15 graden schommelen, zijnde de normale zachte temperatuur voor de tijd van het jaar.

Warm en zonnig voorjaarsweer staat nog niet op de weerkaarten.

Een aangename Paasmaandag gewenst.

Categorieën

Archieven