Radio ZRO

Zwaar onweer?

weerman Guido

Vandaag, dinsdag 9 juli, belooft een potentieel gevaarlijke dag te worden op het gebied van weer. De dag begint zonnig, maar in de loop van de ochtend neemt de bewolking toe vanuit het zuidwesten. Door een matige zuidoostelijke wind wordt warme lucht aangevoerd, waardoor de temperatuur kan stijgen tot 26 graden of zelfs meer, wat boven de normale 22,2 graden ligt die we voor vandaag kunnen verwachten. In de namiddag zal een onweerszone vanuit Frankrijk langzaam over onze regio trekken. Dit kan leiden tot zeer hevig onweer met harde windstoten, zware regenval, grote hagelstenen en intense bliksemactiviteit. Volgens de laatste weermodellen is er echter een kans dat de hevigste onweders net ten oosten van onze regio zullen passeren.

Vorig jaar bereikte de temperatuur na een nacht van 17,3 graden overdag 26 graden en viel er 4,9 mm regen.

De komende nacht zullen de regen- en onweersbuien ons voor middernacht verlaten, waarna brede opklaringen volgen. De wind draait naar het zuidwesten en wordt matig, en de temperatuur daalt naar 16 graden.

Woensdag wordt een vrij mooie en droge zomerdag met een mix van zon en wolken, en de temperatuur blijft steken op een aangename 22 graden.

Van donderdag tot en met zondag kunnen we dagelijks buien verwachten. Vooral op vrijdag kunnen de buien talrijk zijn en kan er veel regen vallen. De temperatuur blijft met een gemiddelde van 20 graden onder het langjarige gemiddelde.

Daarna krijgen we tot en met dinsdag 23 juli een overwegend droge periode, waarbij de temperatuur de eerste dagen zal stijgen naar 24 graden, om tegen het einde weer een paar graden te dalen.

Een veilige dinsdag toegewenst en hopelijk blijven we gespaard van schade.

Categorieën

Archieven