Radio ZRO

Afwisseling van zon en wolken

Vandaag, woensdag 24 mei, trekt er deze voormiddag een uitgebreid wolkengebied vanaf de Noordzee over onze streek. Op het einde van de voormiddag wordt dit wolkenpakket echter terug gevolgd door brede opklaringen. De noordelijke wind wordt een ganse dag matig en zal de temperatuur beperken tot een magere 16 graden. Normaal hebben we vandaag al recht op 19,8 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 10 graden overdag 16,7 graden en kregen we onweer en hagel over ons heen.

Komende nacht lossen wolken en opklaringen elkaar af en daalt de temperatuur, bij een zwakke noordelijke wind, naar 9 graden.

Donderdag en vrijdag gaan wisselend bewolkt verlopen met een even groot aandeel van opklaringen als van wolkenvelden. De nog steeds matige noordelijke wind laat geen hogere temperaturen toe dan een ondermaatse 17 graden.

Zaterdag en zondag daarentegen heeft de wind het noordoosten opgezocht. Hierdoor wordt warmere landlucht aangevoerd waarin de zon het hoogste woord zal hebben. De temperatuur kan hierdoor stijgen naar een zeer aangename 22 graden.

Vanaf volgende week maandag tot en met woensdag 07 juni volgt dan een veelal droge en zeer zonnige periode. Naar het einde van de periode groeit de kans op een enkele bui. De temperatuurverwachting blijft echter zeer onzeker. Komt de luchtstroming meer uit het noorden dan blijft de temperatuur beperkt tot een normale 20 graden. Zo de lucht meer uit het noordoosten komt mogen we ons aan bovennormale temperaturen van gemiddeld 24 graden verwachten. De laatste weerkaarten hebben een voorkeur voor de normale temperaturen.

Een aangename woensdag gewenst.

Categorieën

Archieven