Radio ZRO

Bewolkte start gevolgd door opklaringen

Vandaag, dinsdag 23 mei, start bewolkt. Vanaf de Noordzee wordt met een vrij krachtige noordwestelijke stroming frisse lucht aangevoerd. In de loop van de voormiddag verschijnen er van uit het noordwesten opklaringen die afgewisseld worden met stapelwolken. Het blijft echter droog. De temperatuur stijgt slechts naar 16 graden en de vrij krachtige tot krachtige noordwestelijke wind gaat het koudegevoel nog vergroten.

Vorig jaar werd het na een nacht van 14,2 graden overdag 20,8 graden en bleef het droog.

Komende nacht worden de opklaringen talrijker en verloopt het overgrote deel van de nacht bijna onbewolkt. Hierdoor kan de temperatuur bij een matige noordwestelijke wind dalen naar 5 graden.

Woensdag tot en met vrijdag gaan de dagen bijna identiek verlopen. Zonnige fases worden afgewisseld met opbollende stapelwolken dewelke echter nooit het buitenstadium gaan bereiken. De matige tot vrij krachtige noordwestelijke wind gaat de temperatuur beperkt houden tot 17 graden.

Tijdens het weekend gaat de zon het pleit winnen al zullen wolken nog steeds trachten roet in het eten te gooien. Het blijft droog en de temperatuur bereikt de 20 graden.

Daarna volgt tot en met dinsdag 06 juni een droge en vrij zonnige periode. De temperatuurverwachting wordt erg onzeker en alles zal afhangen van de windrichting. Zo de stroming meer uit het noord tot noordwesten zal komen moeten we ons aan geen hogere temperatuur dan gemiddeld 20 graden verwachten. Wordt de stroming meer noordoostelijk dan wordt er warmere landlucht aangevoerd en gaat de temperatuur rond de 23 graden schommelen met uitschieters naar 25 graden en meer. Afwachten dus hoe het weer gaat evolueren.

Een fijne dinsdag gewenst.

Categorieën

Archieven