Radio ZRO

Rustig en vrij zonnig lenteweer

Vandaag, donderdag 25 mei, start zeer zonnig. De wind is naar het noordoosten geruimd en daardoor ontsnappen we voor het overgrote deel aan een dik wolkenpakket dat over de Noordzee naar het zuidwesten zakt. In de namiddag komen er tijdelijk wat meer onschuldige stapelwolken opzetten die echter naar zonsondergang toe terug verdwijnen. De temperatuur kan oplopen naar 18 graden en normaal hebben we vandaag al recht op 20,1 graden. De noordoostelijke wind neemt toe van matig tot vrij krachtige en kan het frisser doen aanvoelen. In de zon en uit de wind wordt het heerlijk doch goed uitkijken voor zonnebrand omwille van de sterkte van de zon gecombineerd met de zeer droge lucht.

Vorig jaar werd het na een nacht van 9,7 graden overdag 18,7 graden en bleef het droog.

Komende nacht gaat onbewolkt verlopen en daalt de temperatuur naar een frisse 7 graden. De noordoostelijke wind neemt af naar matig.

Vrijdag wordt vrij zonnig met enkele onschuldige wolkenveldjes. De temperatuur loopt op naar 19 graden bij een matige tot vrij krachtige noordoostelijke wind.

Het weekend gaat zonnig verlopen en het aandeel van stapelwolken vermindert snel. Met gemiddeld 20 graden wordt het een mooi weekend.

De ganse volgende week gaat vrij zonnig en aangenaam warm verlopen. Met gemiddeld 22 graden overstijgen we het langjarig gemiddelde.

Daarna volgt tot en met donderdag 08 juni een iet of wat mindere periode. De temperatuur valt terug naar gemiddeld 19 graden en de kans op een verdwaalde regenbui wordt groter.

Een mooie donderdag gewenst.

Categorieën

Archieven