Radio ZRO

Bewolkt en opklaringen na de middag

Vandaag, zondag 12 maart, start grijs doch zal eindigen met wat opklaringen. In de voormiddag kan er nog wat lichte regen of motregen vallen doch de neerslaghoeveelheid zal niet veel voorstellen. Na de middag wordt het droog en krijgen we de zon af en toe te zien. De temperatuur loopt op naar 12 graden en normaal hebben we vandaag recht op 10,4 graden. Er gaat een matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind waaien.

Vorig jaar werd het na een nacht van 8,5 graden overdag 13,3 graden en bleef het droog.

Komende nacht gaat de bewolking terug toenemen en volgen er periodes met regen. De zuidwestelijke wind blijft matig tot vrij krachtig waaien en er worden rukwinden tot 60 km/uur mogelijk. Met 9 graden wordt het een zeer zachte nacht.

Maandag wordt een zeer onstuimige dag met periodes van regen of intense buien. De temperatuur doet het met 15 graden zeer goed al zal de vrij krachtige tot krachtige wind ons geen lentegevoel bezorgen. De rukwinden kunnen oplopen tot 80 km/uur.

Dinsdag komen we onder invloed van polaire lucht en er gaan talrijke maartse buien vallen. De temperatuur haalt met moeite de 7 graden en valt een stuk terug in intense maartse buien. Er gaat een onaangename matige tot vrij krachtige noordwestelijke wind waaien.

Woensdag blijft het met 7 graden aan de frisse kant doch er gaan minder maartse buien vallen dan op dinsdag.

Van donderdag tot en met volgend weekend staat er een vrij strakke westelijke stroming waarmee regelmatig regenzones gevolgd door buien gaan aangevoerd worden. Met 13 graden wordt het vrij zacht.

Daarna volgt tot en met zondag 26 maart een periode waarin zowel de hoeveelheid neerslag als de temperaturen rond het langjarig gemiddelde gaan schommelen. Met gemiddeld 10 graden is dan voorlopig geen sprake van lente.

Een gezellige zondag gewenst.

Categorieën

Archieven