Radio ZRO

Veel wind

Vandaag, maandag 13 maart, gaat de wind de hoofdrol spelen. De zuidwestelijke wind gaat toenemen van vrij krachtig naar krachtig of hard en hierbij worden rukwinden tot 80 km/uur mogelijk. De dag start met veel bewolking doch in de namiddag breekt de zon af en toe door. Er gaan, zeker naar zonsondergang toe, enkele felle buien vallen mogelijks vergezeld van onweer. De temperatuur loopt op naar een lenteachtige temperatuur van 16 graden en dat is een stuk meer dan de 10,4 graden waarop we vandaag normaal recht hebben.

Vorig jaar werd het na een nacht van 9,5 graden overdag 15,9 graden en bleef het droog.

Komende nacht vallen er nog enkele buien, vooraleer er in het tweede deel van de nacht een felle buiige regenzone snel voorbij trekt. De matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind ruimt na de storing naar het noordwesten. De temperatuur zakt naar 7 graden.

Dinsdag gaan er buien vallen die in de loop van de dag meer en meer een winters karakter van hagel en natte sneeuw gaan krijgen. De hoogste temperatuur van 7 graden wordt ‘s morgens bereikt en de temperatuur gaat langzaam verder dalen in de loop van de dag. In de namiddag kan de temperatuur, in een intense winterse bui, terug vallen tot 2 à 3 graden.

Na een koude nacht valt er woensdag in de voormiddag nog een enkele natte sneeuwbui vooraleer het in de namiddag zo goed als droog wordt. Met 7 graden moeten we tevreden zijn.

Donderdag tot en met komend weekend gaan wolken en zon elkaar aflossen. Er kunnen elke dag enkele regenbuien vallen bij gemiddeld 13 graden.

Daarna zet het licht wisselvallige weer zich verder tot en met maandag 27 maart. Het enigste verschil is dat de temperatuur terugvalt naar gemiddeld 10 graden of omstreeks het langjarig gemiddelde.

Een aangename marktdag gewenst doch houdt rekening met de soms felle rukwinden.

Categorieën

Archieven