Radio ZRO

Overwegend bewolkt maar droog

Vandaag, maandag 22 mei, start grijs. Het zal tot na de middag duren eer het ochtendgrijs en de bewolking gaan breken. We krijgen de zon meer en meer te zien doch de bewolking zal nog steeds de overhand hebben. Door een matige tot vrij krachtige noordwestelijke wind wordt frisse lucht vanaf de Noordzee aangevoerd en daardoor moeten we met 18 graden tevreden zijn. Normaal hebben vandaag recht op 17,9 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 6,9 graden overdag 23,1 graden en bleef het droog.

Komende nacht neemt de bewolking terug toe en daalt de temperatuur bij een zwakke noordwestelijke wind naar 11 graden.

Dinsdag start zwaar bewolkt maar gelukkig komen er in de loop van de dag brede opklaringen opzetten vanaf de Noordzee. Met slechts 16 graden wordt het nog wat frisser bij een matige tot vrij krachtige noordwestelijke wind.

Woensdag tot en met vrijdag volgen wolken en opklaringen elkaar op en wordt het aandeel van de zon, dag na dag, groter. De wind blijft nog steeds vastgeroest in het noorden. De temperatuur stijgt al naar gemiddeld 18 graden.

Het komend weekend gaat zeer zonnig verlopen waarbij de temperatuur opveert naar gemiddeld 22 graden. De wind heeft het noordoosten opgezocht en voert warmere lucht aan.

Daarna volgt tot en met maandag 05 juni een periode waarin met een noordoostelijke wind warme landlucht naar onze streek wordt gevoerd. De temperatuur gaat gemiddeld rond de 23 graden schommelen waarbij een uitschieter naar 25 graden of meer niet ondenkbaar wordt. Verlopen de eerste dagen droog dan groeit vanaf de maandovergang de kans op een onweersbui.

Een aangename maandag gewenst.

Categorieën

Archieven