Radio ZRO

Buien

Vandaag, vrijdag 24 maart, wordt een zeer wisselvallige dag. Starten we nog droog dan wordt de kans groot dat er zich in de loop van de dag meer en meer buien gaan ontwikkelen. Deze kunnen zeer intens worden en vergezeld gaan van onweer met hagel en zware windstoten. De temperatuur loopt op naar 13 graden en dat is meer dan de 11,5 graden waarop we vandaag normaal recht hebben. De zuidwestelijke wind wil eveneens de hoofdrol spelen en wakkert aan naar vrij krachtig tot krachtig met rukwinden tot 65 km/uur.

Vorig jaar werd het na een nacht van 1,3 graden overdag 18,1 graden en bleef het droog.

Komende nacht blijven er buien vallen doch worden ze minder intens en verdwijnt de kans op onweer. Bij een matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind daalt de temperatuur naar 8 graden.

Zaterdag start met opklaringen doch al snel volgen er soms onweerachtige buien. De temperatuur loopt op naar 13 graden bij een soms vrij krachtige tot krachtige zuidwestelijke wind. Rukwinden tot 80 km/uur zijn tijdelijk niet uitgesloten.

Zondag trekt er dan een zeer intense regenzone over onze streek waarbij de temperatuur met moeite de 7 graden zal halen.

Maandag en dinsdag komen we onder invloed van rechtstreekse polaire lucht. Als er buien vallen kunnen die een winters trekje krijgen. De matige noordwestelijke wind laat geen hogere temperatuur toe dan 6 graden op maandag en 8 op dinsdag.

Vanaf volgende week woensdag volgt dan tot en met vrijdag 07 april een nog steeds wisselvallige periode. Volledig droge dagen gaan een uitzondering vormen en de temperatuur gaat omstreeks of net onder de normale waarde van de tijd van het jaar schommelen. De vele regen zal een zegen worden voor de natuur.

Een mooie en rustige vrijdag gewenst.

Categorieën

Archieven